چهاردهمین نشست کمیسیون کشاورزی و صنایع تبدیلی اتاق بازرگانی تهران با حضور مرتضی کوچکزاده، رئیس سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی استان تهران برگزار شد و دو طرف برای تدوین و امضای یک تفاهمنامه همکاری به توافق دست یافتند، تفاهمنامهای که پس از جلسه کمیسیون در نشست هیات نمایندگان اتاق تهران به امضا رسید.
در این نشست همچنین ابراز امیدواری شد که وزارت جهادکشاورزی در دولت چهاردهم حداقل روی دو مشکل جدی ارز چند نرخی و قیمتگذاری دستوری تمرکز و تلاش کند آنها را حل کند.
در ابتدای این نشست رئیس کمیسیون کشاورزی و صنایع تبدیلی اتاق بازرگانی تهران با اشاره به معرفی وزرای پیشنهادی به مجلس و آغاز به کار مجلس در مورد بررسی برنامههای آنها، ابراز امیدواری کرد که این مساله با توجه به امیدآفرینی دولت چهاردهم، امیدواریم بتواند به بهترین نحو ایفای نقش کند.
به گزارش روابط عمومی اتاق تهران، عطالله اشرفی اصفهانی گفت: وزیر پیشنهادی جهادکشاورزی خود فعال حوزه کشاورزی، تحصیلکرده کشاورزی، کشاورززاده و دردآشنای حوزه کشاورزی است. امیدواریم که ایشان و همه وزرا رأی اعتماد بالایی از مجلس بگیرند و بتوانند با قدرت به نقشآفرینی بپردازند. صحبتهای وزیر پیشنهادی جهادکشاورزی در دوران نمایندگی مجلس نشان از اعتقاد ایشان به بخش خصوصی دارد.
او همچنین با اشاره به روز تشکلها و مشارکت اجتماعی و همچنین هفته تشکلها و ویژهبرنامههای اتاق تهران با این موضوع، به وجود ۸۰ تشکل تخصصی کشاورزی در اتاق اشاره داشت و این مناسبت ملی را به آنها تبریک گفت.
رئیس کمیسیون کشاورزی گفت: با توجه به ارتباط تنگاتنگی که میان اتاق تهران و دولت چهاردهم شکل گرفت امیدواریم که در ادامه نیز بتوانیم در کنار دولت باشیم و در بخش کشاورزی بتوانیم به کمک آرمانهای اصلی در مورد امنیت غذایی بیاییم.
عطالله اشرفی اصفهانی سپس با اشاره به اینکه از میان ۷۰ هزار عضو اتاق بازرگانی ۴۰ هزار نفر عضو اتاق تهران هستند گفت: انتظار از اتاق تهران بنابراین این است که با دسترسی که به اعضای دولت دارد در انجام امور پیشرو باشد، همانطور که توانستیم برای اولین بار پلی میان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی استان تهران و کمیسیون کشاورزی اتاق بزنیم و تفاهمنامهای تهیه و امضا کنیم که قطعاً با توجه به ماهیت تخصصی نظام مهندسی کارگشا خواهد بود.
او گفت: یکی از مهمترین مشکلات بخشهای مختلف تولید منابع انسانی است و یکی از بندهای این تفاهمنامه ناظر به همین بحث و جذب نیروی انسانی متخصص است. علاوه بر این میز خدمت نظام مهندسی در اتاق تهران ایجاد خواهد شد.
او سپس به ارایه درخواستهایی از دولت پرداخت و گفت: نخست بحث تکنرخی کردن ارز است که هر روز بیشتر موجب سردرگمی و سختی کار تولیدکنندگان میشود. دومین موضوع توقف قیمتگذاری دستوری است که میتواند انگیزه تولیدکنندگان را به نحوی قابلملاحظهای افزایش دهد. مساله دیگر چارهاندیشی برای ناترازی برق و گاز است که اختلال جدی به ویژه در بخش کشاورزی ایجاد میکند. باید در نظر بگیریم که کالای کشاورزی یک کالای زنده است و مانند تولیدات صنعتی قابل انباشت نیست و از بین میرود.
علی تقویفر، عضو کمیسیون، نیز با تاکید بر اثرگذاری اتاق روی مساله تکنرخی کردن ارز و توقف قیمتگذاری دستوری گفت: باید از همین ابتدا این پیشنهادات را در یک متن قوی به آقای وزیر ارائه کنیم. بحث دیگر ساختار بوروکراتیک بسیار دست و پاگیر حوزه کشاورزی است که باید فکری برای آن کرد.
سیدمهدی حسینی، نایبرئیس کمیسیون هم با تاکید بر قوی عمل کردن اتاق در حوزه تشکلها و تبریک این مناسبت ملی به همه تشکلهای حوزه کشاورزی، گفت: درباره حمایت دولت با ارز دولتی باید به این مساله اشاره داشت که مجموع حمایتهای دولت نامتقارن است. چون تخصیصها مساوی نیست و خود تخصیص ارز با دیگر انواع حمایتها مساوی نیست.
اشرفی در این مورد گفت: بخش دولتی در کنار ما فعال است که نفس این کار خلاف فرموده مقام معظم رهبری است. اما اگر قرار است این حضور ادامهدار باشد حداقل باید ارائه تسهیلات به شیوه یکسان و برابر انجام شود و عدالت در این راه برقرار باشد. با این بیعدالتی ممکن است شرکت بخش خصوصی که سالها فعالیت داشته است، از بین برود.