کمیسیون(انرژی و محیط زیست) دوره نهم هیات نمایندگان اتاق بازرگانی

کمیسیون(انرژی و محیط زیست) دوره نهم هیات نمایندگان اتاق بازرگانی

کمیسیون(انرژی و محیط زیست) دوره نهم هیات نمایندگان اتاق بازرگانی

معاونت امور کمیسیون‌ها و هیات نمایندگان اتاق بازرگانی تهران طی گزارشی به تشریح اقدامات اتاق بازرگانی تهران و کمیسیون «انرژی و محیط زیست» به عنوان یکی از 9 کمیسیون تخصصی اتاق در دوره نهم پرداخت؛ اقداماتی که با هدف مطالبه‌گری بخش خصوصی در حوزه انرژی و محیط زیست و یه کارگیری ظرفیت‌های بخش خصوصی در این حوزه صورت گرفته است.

یکی از کمیسیون‌های تخصصی دوره نهم هیات نمایندگان اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران، کمیسیون «انرژی و محیط زیست» بود که با هدف پیگیری مشکلات فعالان اقتصادی در این حوزه شکل گرفت تا با بهره‌گیری از توانمندی‏ اعضای هیات نمایندگان و نمایندگان تشکل‏های بخش خصوصی، کارشناسان خبره و تعامل مستمر و نزدیک با نهادها و سازمان‏های مربوطه، پیشنهاد‌هایی اجرایی برای استفاده از ظرفیت‌های فعالان اقتصادی حوزه انرژی و محیط زیست تبیین کند.

کمیسیون­ انرژی و محیط زیست، طی چهار سال فعالیت خود که بخش عمده‌ای از آن متاثر از همه‌گیری بیماری کرونا بود، 73 جلسه رسمی برگزار کرد و با صرف 6480 نفرساعت کار کارشناسی و پرداختن به 63 موضوع مهم در حوزه چالش‌ها و مشکلات حوزه انرژی و محیط زیست، 40 گزارش کارشناسی تهیه کرد که به نهادهای ذیربط و مسولان مربوطه ارسال شد.

این کمیسیون بنا بر وظایف و مسئولیت‌های تعریف شده خود به مشکلات فعالان اقتصادی در حوزه انرژی و محیط زیست توجه داشت و به منظور بهبود عملکرد و افزایش اثرگذاری خود در جهت حل مشکلات این حوزه با نهادهایی مانند ریاست جمهوری، مجلس شورای اسلامی، وزارت نفت، وزارت امور اقتصادی و دارایی، وزارت نیرو، شرکت ملی گاز ایران، بانک مرکزی، سازمان توسعه تجارت ایران، سازمان بهینه سازی مصرف سوخت، سازمان بورس، پژوهشگاه صنعت نفت و … ارتباط برقرار کرد.

اتاق در راستای فعالیت‌های کمیسیون انرژی و محیط زیست تعاملات ارزشمندی را با تشکل‌های حوزه انرژی در زمینه برق، نفت، گاز، پتروشیمی، ساخت و احداث برقرار کرد و مسائل مبتلابه فعالان اقتصادی این حوزه را از طریق انعکاس گزارش‌های تخصصی به مراجع ذی‌ربط مورد پیگیری قرار داد.

یکی از اقدامات ارزشمند اتاق بازرگانی تهران و به طور مشخص کمیسیون انرژی و محیط زیست، پرداختن به مشکلات محیط زیست بود و در این راستا کمیته محیط زیست به منظور عمل به مسئولیت‌های اجتماعی و آگاه‌سازی فعالان بخش خصوصی شکل گرفت. این کمیسیون در تعامل با دیگر کمیسیون‌های تخصصی اتاق، در موضوع بررسی چهارچوب برنامه همکاری‌های 25 ساله ایران و چین مشارکت کرد. همچنین مدل تهاتر مطالبات بخش خصوصی با اوراق تسویه خزانه و خطوط اعتباری با مشارکت کمیسیون بازار پول و سرمایه اتاق تدوین شد.

یکی از ماموریت‌های اصلی اتاق، استفاده از ظرفیت‌های کارشناسی اندیشکده‌ها و مراکز علمی و پژوهشی بود که در کمیسیون انرژی و محیط زیست به این موضوع توجه ویژه ای شد و گزارش‌های تخصصی و کاربردی در حوزه انرژی و محیط زیست در تعامل با مراکز دانشگاهی و علمی در نشست‌های کمیسیون ارائه شد.

موضوع حائز اهمیتی که در این کمیسیون به صورت مداوم مورد پیگیری بود، بحث رگولاتوری در بخش‌های مختلف انرژی بود. همچنین پیگیری‌های منسجمی در جهت تدوین اسناد همسان پیمان‌های مهندسی، تامین کالا و تجهیزات ساختمان و نصب حوزه نفت در تعامل با مراجع ذی‌ربط صورت پذیرفت.

اتاق در جهت دفاع از منافع اعضای خود و تلاش برای بهبود فضای کسب‌وکار فعالان اقتصادی، 19 مکاتبه رسمی با مقامات ذی‌ربط داشته است که از آن جمله می‌توان به پیگیری عوارض برق موضوع ماده 5 قانون حمایت از صنعت برق در سهم خرید تضمینی و برق تجدیدپذیر و توسعه شبکه برق رسانی در موافقت‌نامه بین وزارت نیرو و سازمان برنامه و بودجه طی مکاتبه با وزیر نیرو، بسترسازی برای تسهیل در شرایط ورود سرمایه‌گذاران خارجی و اجرای قراردادهای نفتی IPC طی مکاتبه با وزیر نفت، درخواست پذیرش قراردادهای بخش خصوصی با شرکت نفت و سایر شرکای زیرمجموعه به عنوان وثیقه و ضمانت دریافت وام از رئیس‌کل بانک مرکزی، درخواست مساعدت با شرکت‌های تولید اکسیژن‌ساز بیمارستانی با توجه به نیاز وافر کلیه مراکز درمانی به اکسیژن بصورت ۲۴ ساعته در راستای گسترش پاندمی بیماری کرونا طی مکاتبه با وزیر صنعت، معدن و تجارت، ارسال طرح پیشنهادی «ساماندهی تامین مواد اولیه مورد نیاز واحدهای تولیدی به منظور تقویت تولید و صادرات» به وزیر نفت، ارائه راهکارهای پیشنهادی جهت اصلاح یارانه‌های انرژی در راستای اصلاح و به‌روزرسانی قوانین حاکم بر حوزه هدفمندسازی یارانه‌ها به کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی، درخواست از معاون روابط کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی درخصوص توجه به آثار دائمی شدن قراردادهای کار و همچنین حفظ حقوق و امنیت شغلی کارگران با حمایت از تولیدکنندگان و فعالان اقتصادی، پیگیری طرح پیشنهادی کارت انرژی در راستای اصلاح یارانه‌های انرژی از کمیسیون‌های مجلس شورای اسلامی ایران، طرح درخواست استفاده از فناوری‌های روز دنیا در تأمین و توزیع انواع گازهای صنعتی از مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران، پیگیری بحران مالی شرکت‌های تأمین کننده آب شرب جنوب کشور از وزیر نیرو، درخواست جلوگیری از خرید خارجی خدمات صدور گواهینامه‌های ضدانفجاری (EX) و ایمنی عملکرد (SIL) از معاون اقتصادی و زیر بنایی، معاون اول رئیس‌جمهور و …. اشاره کرد.